Vuoden 2022 väritrendit

Vuosi 2022 tuo mukanaan uusia värejä, joilla sekä virkistämme asiakkaidemme ostohalukkuutta ”uudelle taajuudelle” että tuomme markkinointiviestintään uudenlaista visuaalisuutta.

Tekoälyn avulla sekä Pantone että Shutterstock ovat mallintaneet v.2022 trendivärikartat.

Shutterstockin väreissä ovat:

Calming coral: sopii erityisen hyvin pölyisten keltaisten ja vaaleanpunaisten sävyjen kanssa luomaan nostalgista sävyä suunnittelutyöllesi. Harkitse sen kontrastia taivaansiniseen viimeistelläksesi miellyttävän, luonnollisen paletin. Sen lämpö rohkaisee meitä omaksumaan haavoittuvuutemme, se tuo mukavuuden ja rauhan tunteen etualalle.

Velvet violetti: Velvet Violet kuiskaa ja kiinnittää silmää tulevalla magnetismillaan. Ja silti, se edustaa rohkeimpia trendivärejämme vuodelle 2022.  Velvet Violet ilmentää purppuran perinteisiä assosiaatioita kuninkaallisiin. Sen luonnollinen täydennys on kontrastinen vihreän sävy – kuten smaragdi –, jotka sopivat täydellisesti yhteen. Koska sen värispektri on tummempi, se toimii myös erinomaisena pohjana neon-sähköisen tyylin räikeille aksenteille.

Pacific Pink: Tämän vuoden raportin ehkä jopa trendikkäin väri tuo mieleen kuvia vanhan kirjan sivujen väliin painuneesta kuihtuvasta kukasta. Vaikka kuuma pinkki oli viileä kuuman minuutin (okei, miljoonia minuutteja), tämä hienovarainen sävy saa pian bannerivuoden.

Pacific Pink muistuttaa sitä väistämätöntä punastuneisuutta, joka ilmaantuu, kun pyörrytyksen tunne valtaa sinut. Se näyttää upealta yhdistettynä muihin vaaleanpunaisiin ja persikkaisiin sävyihin. Ja kuten sen kaima, käytä sitä täydentävän vaalean sinivihreän sävyyn herättääksesi auringonlaskua kimaltelevan Tyynenmeren rannan yli.

Green!!: vihreän sävyt hallitsivat klikkausprosentteja ja tuloksia. Joten, jos haluat projektisi toimivan kuin ammattilainen, harkitse smaragdin, jaden, limen, mintun ja muiden lisäämistä markkinointiviestintääsi.

Pantone julkaisi Suomen oman värikartan, joka on laadittu tekoälyn avulla somessa olleista suomi-kuvista. Yllättävää, mutta vaikka odotimme värikartan koostuvan sinisestä ja valkoisesta, niin todellisuudessa sieltä löytyvät metsän, kallioiden ja taivaan eri sävyt.