Digimarkkinointi vai digimainonta?

Moni mieltää nämä samaksi asiaksi vaan niin ei ole. Digitaalinen markkinointi nimenä on kattava yleisnimitys markkinoinnin eri keinoille, joilla yrityksen kohderyhmiä puhutellaan. Alla on hyvä kiteytys sille mitä eroa näillä kahdella asialla on vaikka lopputulema on sama = saada kohderyhmä tekemään haluamme toimenpiteen kuten soitto yritykseen, vierailu nettisivuille jossa asiasta on lisätietoja, tilaamaan tuotteen jne.


* Digitaalisessa markkinoinnissa puhuttelemme asiakkaita digitaalisten kanavien välityksellä kuten nettisivut, verkkokauppa, chat-palvelu ja uutiskirjeet. Näissä kanavissa pyritään saamaan asiakkaille positiivinen asiakaskokemus, jonka johdosta voidaan luoda asiakassuhde.
* Digitaalinen mainonta tekee markkinointiviestintää digikanavissa kuten sosiaalinen media ja digitaaliset aikakausi- ja ammattilehdet. Digitaalisen mainonnan avulla herätämme kiinnostusta esim. pyytämään tarjousta tai yhteydenottoa.


Monesti vain yksi tapa toimia ei pitemmän päälle kanna vaan yrityksen viestintää pitää tehdä monessa markkinointikanavassa samanaikaisesti. Tällöin puhutaan markkinointimixistä.

Kaikki digitaalisessa ympäristössä tehtävät toimenpiteet (vierailut sivustoilla, lisätietojen lataukset, lomakkeiden täyttämiset) jättävät digitaalisen jalanjäljen, jota seuraamalla voidaan yrityksen liiketoimintaa kasvattaa. Tämä on yritykselle kultakaivos tai öljylähde, jonka avulla päästään toivottuihin tuloksiin.

Miten tämä digitaalisen jalanjäljen seuraaminen tapahtuu? Miten sitä voidaan tehokkaasti hyödyntää?

Ota yhteyttä, niin keskustellaan tästä asiasta lisää. Soita 040 682 3008 tai laita viestiä tästä